امروز: پنجشنبه, ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 17 شوال 1445 | 2024-04-25
کد خبر: 208919 |
تاریخ انتشار : 11 آذر 1396 - 10:45 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر اولتیماتوم به بدهکاران بانکی | بدهکاران بانکی در لیست نماینده مجلس | بدهکاران بانک سرمایه به گزارش خبرنگار سیاسی صلح خبر؛ روزنامه آرمان در صفحه اول روزنامه امروز شنبه، 11 آذر 1396 با تیتر اولتیماتوم به بدهکاران بانکی به سراغ اظهار نظر جنجالی نماینده مجلس تهران دکتر محمود صادقی رفت. […]

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر

اولتیماتوم به بدهکاران بانکی | بدهکاران بانکی در لیست نماینده مجلس | بدهکاران بانک سرمایه

به گزارش خبرنگار سیاسی صلح خبر؛ روزنامه آرمان در صفحه اول روزنامه امروز شنبه، 11 آذر 1396 با تیتر اولتیماتوم به بدهکاران بانکی به سراغ اظهار نظر جنجالی نماینده مجلس تهران دکتر محمود صادقی رفت. این موضوع در چند روز گذشته در فضای مجازی بین کاربران دست به دست گردیده است. بدهکاران بانکی در لیست نماینده مجلس به مطلب داغ تبدیل گردیده است. اسامی بدهکاران بانک سرمایه جنجال آفرین شده است.

اولتیماتوم به بدهکاران بانکی
اولتیماتوم به بدهکاران بانکی

مطلب روزنامه آرمان با عنوان اولتیماتوم به بدهکاران بانکی در پی آمده است.

افشاگری در مورد لیست بدهکاران بانکی در دولت محمود احمدی‌نژاد مهم‌ترین خبری بود که مردم براساس وعده‌های رئیس‌جمهور وقت همواره انتظار آن را می‌کشیدند. محمود ‌احمدی‌نژاد در نطق‌های هیجانی در آن زمان همواره وعده‌های خود را در مورد افشای لیست بدهکاران بانکی تکرار می‌کرد. حتی در یک سخنرانی دست خود نزدیک جیب برد و خواست به مردم بگوید که لیستی که او از آن به لیست فاسدان اقتصادی یاد می‌کند در جیب اوست. اما در طول آن 8 سال حتی یک نام هم از سوی احمدی‌نژاد به عنوان بدهکار بانکی در رسانه‌ها منعکس نشد.

قصه بدهکاران بانکی (بدهکاران بانک سرمایه)

بدهکاران بانکی به طور یقین مردم عادی جامعه نیستند. زیرا این روزها برای گرفتن وام تضمین‌هایی از سوی شعب بانک‌ها در سراسر ایران درخواست می‌شود که شهروند عادی نمی‌تواند بدهی خود را به بانک‌ها نپردازد. به عنوان مثال کافی است تنها یک قسط از وام‌ 10 میلیونی ازدواج به دو قسط معوقه تبدیل شود. به طور یقین به سومین قسط نرسیده فشارها از سوی بانک به ضامن‌های جوانان تازه ازدواج کرده درحدی افزایش می‌یابد که شخص بدهکار مجبور به پرداخت بدهی خود می‌شود. این مورد حتی در مورد خرده صنعتگران و کشاورزان نیز به همین شکل است. اما، در ارقام بالای چند میلیارد تومان گویا بانک‌ها وام بلاعوض می‌پردازند. به‌گونه‌ای که بدهی برخی از بدهکاران بانکی از اصل وام هم بیشتر شده است.

باز هم وعده افشاگری

دولت‌های یازدهم و دوازدهم میراث خوار اقتصاد غیرمنضبط و تحریم زده دولت سابق است. در طول چهار سال‌گذشته دولت روحانی با نهادگرایی در اقتصاد کوشید نوعی نظم به سیستم اقتصادی بدهد. به گونه‌ای که شاهد کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی بودیم. اما برای ایجاد رشد اقتصادی مطلوب واحدهای صنعتی با کمبود نقدینگی از یک سو مواجه است. از جهتی دیگر با نبود قدرت خرید درجامعه، نتوانسته‌اند به سطح تولید واقعی دست یابند.

از این رو دولت به مثابه حامی بخش تولید، باید از اعطای تسهیلات به بانک‌ها حمایت کند. اما بانک‌ها نمی‌توانند به آسانی از واحد‌های تولیدی حمایت کنند. روز گذشته محمود صادقی با درنظرگرفتن این مشکل اقتصادی برای بانک‌ها اعلام کرد که اگر «بدهکاران بانکی بانک سرمایه اخطار داده اگر بدهی خود را نپردازند، ظرف 48 اسامی آنها را اعلام خواهم کرد». بانکی که سهام آن البته مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان است. همان صندوقی که چند سالی است با مشکلات مختلفی روبه‌رو شده و برخی پیرامون آن بازداشت و حتی برخی از اختلاس و وام‌های کلان از آن سخن به میان آوردند.

در نهایت

هر چند دانستن حق همه است و مردم نامحرم نیستند. به خصوص فرهنگیانی که سال‌ها بخشی از درآمد خود را درصندوق ذخیره فرهنگیان قرار داده‌اند. اما واقعیت آن است که افشای نام بدهکاران بانکی مشکلی را حل نمی‌کند. باید برای اصلاح سیستم بانک داری کشورمان چاره‌ای اندیشید. بانک مرکزی «مستقل» در هرکشوری چاره کار بحران‌های بانکی است. تا زمانی که بانک مرکزی ایران در معنای واقعی مستقل نباشد وضعیت اقتصادی کشورمان بهبود نخواهد یافت.

تکمله

برای درک بهتر موضوع باید شناخت ابتدایی از صندوق فرهنگیان داشته باشیم. همانطور که می دانید اولتیماتوم به بدهکاران بانکی بانک سرمایه وابسته به صندوق فرهنگیان می باشد. بدهکاران بانک سرمایه از جمله بدهکاران عمده سیستم بانکی کشور می باشند.

آشنایی با صندوق ذخیره فرهنگیان

صندوق ذخیره فرهنگیان مؤسسه ای اقتصادی و دولتی است. در تاریخ ۱۳۷۴/۳/۷ توسط هیئت وزیران به ثبت رسید. مهمترین هدف آن حمایت و کمک به تأمین مالی فرهنگیان است. این مؤسسه با فعالیت‌های اقتصادی خود می‌کوشد با تولید ثروت به ایجاد منافع اقتصادی برای فرهنگیان بپردازد. منابع عموماً به صورت اداره شرکتها می باشد. همچنین سرمایه‌گذاری در سهام شرکتها و نیز صنایع بزرگ نیز ازجمله منابع است.

منابع مالی مؤسسه از واریز پنج درصد از حقوق و مزایای مستمر اعضا است. البته کمک های دولتی نیز به صندوق داده می شود. صندوق ذخیره فرهنگیان حدود ۲۵ شرکت زیرمجموعه دارد. شرکتهای پتروشیمی خراسان، پترو فرهنگ و کیمیای پارس خاورمیانه و ماشین سازی اراک را نام برد. بانک سرمایه و بیمه معلم مهمترین شرکت های تابعه هستند.

بدهکاران بانکی در لیست نماینده مجلس

جبار کوچکی‌نژاد رئیس کمیته تحقیق و تفحص مجلس از صندوق ذخیره فرهنگیان، درباره زمان جمع‌بندی و ارائه گزارش تحقیق و تفحص از صندوق بدهکاران بانک سرمایه ) به صحن مجلس، اظهار داشت: آخرین گزارش را سه روز پیش همراه با تمام استنادات به صحن کمیسیون آموزش و تحقیقات ارائه کردیم. کمیسیون نیز آخرین دفاعیات مدیران صندوق را دریافت کرده و در حال جمع‌بندی است. گزارش را بزودی، به صحن مجلس ارائه می دهد.

وی درباره وضعیت حضور وزرای سابق آموزش و پرورش و مدیران قبلی صندوق ذخیره فرهنگیان در کمیسیون آموزش و تحقیقات برای ارائه توضیحات گفت: ما از همه آنها دعوت کردیم اما غیر از آقای فرشیدی (وزیر آموزش و پرورش دولت نهم) هیچ‌کدام از وزرا به جلسه نیامدند. البته مدیران ادوار مختلف صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکت سرمایه‌گذاری و بانک سرمایه در کمیسیون حضور یافتند.

۱۳ هزار میلیارد تومان تخلفات بدهکاران بانک سرمایه

رئیس کمیته تحقیق و تفحص مجلس از صندوق ذخیره فرهنگیان تصریح کرد: علت عدم حضور وزرا را باید از خودشان پرسید. اما وقتی که در کمیسیون حاضر نمی‌شوند. طبیعتاً یعنی جرم را می‌پذیرند و ما هم همین مسئله را در گزارش می‌آوریم. کوچکی‌نژاد درباره رقم تخلفات احراز شده در تمام مجموعه‌های صندوق ذخیره فرهنگیان تا این مرحله، گفت: بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان تخلفات بدهکاران بانک سرمایه بوده و یک هزار میلیارد تومان هم در خود صندوق ذخیره تخلف رخ داده که در مجموع به ۱۴ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

گزارش صندوق

کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اخیرا برای بررسی گزارش تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، اقدام نمموده است. وزرای سابق آموزش و پرورش که از زمان تاسیس صندوق تا سال ۹۵ مسئولیت داشته اند، برای توضیحات فراخواند. اما تنها محمود فرشیدی در این کمیسیون حضور یافت. از زمان تاسیس صندوق ذخیره فرهنگیان در سال ۱۳۷۴ تا سال ۱۳۹۵ هفت نفر عهده دار وزارت بوده اند. در طی 21سال محمدعلی نجفی، حسین مظفر، مرتضی حاجی، محمود فرشیدی، علیرضا علی احمدی، حمیدرضا حاجی بابایی و علی اصغر فانی مسئولیت وزارت آموزش و پرورش را برعهده داشته اند.

منابع:

  • برگرفته از روزنامه آرمان- احسان اسقایی.
  • ویکی پدیا.
  • خبرگزاری مهر.

 

اگر فیلم یا فیلم یا تصاویری دارید که تمایل دارید با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله مدیا صلح خبر منتشر گردد. اگر تمایل داشته باشید با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و فیلم ها و فیلم های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت پخش داشته باشند.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید