امروز: جمعه, ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 20 رمضان 1445 | 2024-03-29
کد خبر: 234003 |
تاریخ انتشار : 02 تیر 1397 - 20:24 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر مسعود شامدیل در گفت و گو با خبرنگار صلح خبر اظهار کرد: شهرستان دزفول یکی از کهن ترین شهرهای تاریخی کشور است که هر گوشه از آن، نشانه هایی از تمدنی کهن و بخش هایی مهم از هویت اصیل ایرانی را در دل خود جای داده است. وی افزود: همه […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

مسعود شامدیل در گفت و گو با خبرنگار صلح خبر اظهار کرد: شهرستان دزفول یکی از کهن ترین شهرهای تاریخی کشور است که هر گوشه از آن، نشانه هایی از تمدنی کهن و بخش هایی مهم از هویت اصیل ایرانی را در دل خود جای داده است.

وی افزود: همه جای بافت تاریخی دزفول مملو از شگفتی است و زمینه ارزشمندی را برای پژوهش محققان و بازدید عموم علاقمندان به معماری و اصالت فرهنگی ایرانی را پیش روی می گذارد.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول در ادامه عنوان کرد: محدوده بافت کهن دزفول در گذشته شهری سه لایه بوده؛ شهری در زیر زمین (از طریق اتصال شوادون ها و قمش ها) ،شهری روی زمین و شهری در بالای زمین (از طریق اتصال پشت بام ها و ساباط ها) که متاسفانه در اوایل قرن اخیر و همزمان با آغاز شهرنشینی مدرن و احداث خیابان های اصلی شهر، بسیاری از پیوستگی محلات دچار آسیب شده اما شهر زیر زمینی دزفول، با توجه به قرار گرفتن در عمق زمین همچنان دست نخورده باقی مانده و فقط بخش هایی از آن به دلیل تغییر سبک زندگی مردم بدون استفاده مانده و فرو ریخته است.

شامدیل ادامه داد: شهر زیر زمینی دزفول شامل شبکه گسترده از اتصال شوادون های خانه های تاریخی و همچنین کانال های زیر زمینی آب بر ، جهت انتقال آب رودخانه به قمش ها است که این شبکه های زیر زمینی در تمام بافت تاریخی دزفول، گسترده بوده و شهر زیر زمینی دزفول را تشکیل داده است.

وی اضافه کرد: از این روی احیای این شهر عالی، زمینه توسعه گردشگری شهرستان دزفول و به تبع آن استان خوزستان را فراهم می نماید.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول اعلام نمود: با توجه به جذابیت بالای این شهر زیر زمینی، سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول، با درک اهمیت احیای آن و نقش مهم و کلیدی این پتانسیل گرانبها، در توسعه صنعت گردشگری جنوب کشور، اقدامات گسترده ای را در راستای احیای آن آغاز کرده است.

شامدیل بابیان اینکه در سال های اخیر اقدامات خوبی در راستای احیای بخش هایی از میراث دزفول در زیر زمین، نظیر احیای قمش چوقابفون توسط متولی آن به نام سعید قلیان صورت گرفته است، گفت: اما همچنان بخش عظیمی از شهر زیرزمینی دزفول، نیازمند احیا و معرفی است.

وی یادآورشد: در حال حاضر این پروژه در دو جبهه کاری در محله سیاهپوشان واقع در شمال بافت تاریخی دزفول و محله های پیرنظر، چولیان و مسجد در مرکز شهر دزفول توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول در حال اجرا است.

کد خبر 4328595

منبع : Mehrnews

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید