امروز: شنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 12 شوال 1445 | 2024-04-20
کد خبر: 203534 |
تاریخ انتشار : 13 آبان 1396 - 10:01 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری دویچه وله، اگر این مساله توسط قضات این دادگاه تایید شود، این بررسی پای سیا و ارتش آمریکا را به میان می‌کشد. دادستان ارشد دادگاه کیفری بین‌المللی روز جمعه اعلام کرد که به دنبال درخواست از قضات این دادگاه برای گشایش یک […]

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری دویچه وله، اگر این مساله توسط قضات این دادگاه تایید شود، این بررسی پای سیا و ارتش آمریکا را به میان می‌کشد.

دادستان ارشد دادگاه کیفری بین‌المللی روز جمعه اعلام کرد که به دنبال درخواست از قضات این دادگاه برای گشایش یک پرونده رسمی درباره جنایات جنگی احتمالی در افغانستان است.

“فاتو بنسودا”، دادستان ارشد این دادگاه در بیانیه‌ای اعلام کرد که براساس شواهد و مدارک قابل قبول این گمانه زنی وجود دارد که در افغانستان جنایات جنگی علیه مردم رخ داده است و اینها از زمان حضور نیروهای آمریکایی در این کشور در 2001 صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در پی تحقیقات اولیه من به این نتیجه رسیدم که تمامی معیارهای حقوقی برای گشایش این پرونده درباره ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان وجود دارد و حالا باید این مساله پیگیری شود.

این دادستان دادگاه کیفری بین‌المللی به این مساله اشاره نکرد که کدام یک از نیروهای نظامی در افغانستان باید مورد تحقیق قرار گیرند اما گفت که تمرکز ما بر روی آنهایی است که مسئول جنایات جدی در ارتباط با اوضاع در این کشور هستند.

دادستان‌های دادگاه کیفری بین‌المللی در گزارش سال گذشته میلادی خود اعلام کردند که پرونده‌های احتمالی در ارتباط با جنایات جنگی توسط طالبان، شبکه حقانی، نیروهای افغان و نیروهای مسلح آمریکایی و سیا وجود دارد.

این درحالیست که آمریکا عضوی از دادگاه کیفری بین‌المللی نیست و به این ترتیب اگر هم پرونده‌ای در متهم شدن سیا و ارتش این کشور مطرح شود، هیچ یک از افسران سیا یا پرسنل نظامی ارتش آمریکا دستگیر نمی‌شوند. اما ممکن است این افراد در صورت متهم شدن تحت پیگرد بین‌المللی قرار گیرند.

دولت‌های سابق آمریکا پیشتر گفته بودند که عدم پیوستن این کشور به دادگاه مذکور به پیگرد قانونی نیروهای ارتش آمریکا منجر می‌شود.

اگرچه سنای آمریکا، سیا را بابت تکنیک‌های اقرارگیری و برنامه‌های بازداشت در 2014 مورد بازخواست قرار داد اما هیچ یک از افراد مسئول و مقصر تحت پیگرد قرار نگرفتند. در دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق  آمریکا اقداماتی چون غرق مصنوعی، ممانعت از خواب و غذا دادن اجباری از طریق مقعد ممنوع شد.

دادستان‌های دادگاه کیفری بین‌المللی در گزارش‌های خود طالبان را مقصر کشته شدن 17 هزار غیرنظامی از 2007 تا دسامبر 2015 دانستند که شامل حملات متعدد علیه مدارس، مساجد و بیمارستان‌ها می‌شود.

انتهای پیام

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران صلح خبر

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید